donderdag 2 oktober 2014

Vrijdagsbriefje 3 oktober 2014

Beste mama’s en papa’s,
Ons gezonde appeltjes- en perenweekje ging best wel ‘lekker’! Maandag had Jules een hele mand appelen en peren bij, die hij met opa was gaan plukken in de boomgaard! Er zat een steeltje aan elk stuk fruit, een kroontje, een schil,… binnenin woonden soms wel zes pitjes in een heel leuk klokhuisje, gezellig bij elkaar! We mochten lekker ruiken, voelen, kijken, proeven,… Mmmmm yammie, dat lusten alle ukkies wel! We mochten palletschilderen op bruin karton, alle kleurtjes die we op de appels zagen, kregen we op ons ‘palletje’ (deksel van een pot) en dan mochten we met een borstel lekker kliederen tot we elk kleurtje hadden gebruikt! We kleurden ook een grote appel vol met wasco’s en daarna ‘toverde’ de juf daarover met ecoline! En van die twee technieken werden grote appels gemaakt die in de gang hangen te bengelen!
Dinsdag lagen alle appels en peren verstopt in de klas, die Jules toch, zo’n kapoen! We moesten ze allemaal gaan zoeken en ze juist sorteren in de twee manden… alle appels samen en alle peertjes samen! Er waren grote en kleine appeltjes! En Jules had al zijn vriendjes opgetrommeld om appeltjes te komen eten dus gaven we de grote vriendjes een grote appel en de kleine vriendjes een klein appeltje! We schilderden een peertje met ons vingertje met geel en groen! Daarna mochten we ons blad dichtvouwen zodat de verf verspreid werd! Tof!!
Woensdag gingen we lekker turnen met juf Eveline in de grote turnzaal! We luisterden naar het verhaaltje ‘Kleine muis zoekt een huis’, over een muisje dat niet meer in haar eigen holletje geraakt met haar pas gevonden grote nieuwe appel! Daarom zoekt ze een groter holletje en komt zo bij allerlei diertjes terecht, maar die willen hun holletje niet met muis delen! Doorheen haar zoektocht bijt ze af en toe van haar appeltje, en uiteindelijk komt ze bij een holletje waar ze met haar appel wel in past (van de appel bleef enkel het klokhuis over) en wat muisje niet wist was dat dat nieuwe gevonden holletje eigenlijk haar eigen holletje was! Heerlijk verhaaltje dat ik wel 10x heb verteld deze week! We schilderden met reuze-wattenstaven op een reuzegrote peer, kleurden met wasco’s op een perenventje en leerden ons versje ‘Dag dik peertje’!
Donderdag fietsen we lekker rond ons koertje met ons eigen fietsje, tekenden we leuk buiten op de grond met krijtjes! We mochten na de speeltijd flink onze handjes schrobben want we gingen appelmoes maken! Met een bordje en een broodmes voor ons kregen we stukjes appel die we in nog kleinere stukjes mochten snijden! Niet makkelijk… want de meeste stukjes verdwenen even snel in de mondjes! Haha! En onze Sverre sneed ook nog effe in zijn vingertje! Maar uiteindelijk geraakte onze pot dan toch nog gevuld met appeltjes… en aten we buiten in ’t zonnetje allemaal lekker ons eigen potje appelmoes op… MMMmmmm
Vandaag mochten we met de plasticine appeltjes en peren boetseren, speelden we in de gang met de legoblokjes en poseerden we al lachend voor de fotograaf! En vanmiddag zochten we kaboutertjes in het bos! Maar we vonden alleen nootjes en blaadjes en takjes!! We hebben van onze herfstwandeling genoten, zeg!
En nu gaan we lekker genieten van een heerlijk weekendje!
Volgende week ontdekken we de herfst! We gaan op spinnentocht, gaan knutselen met blaadjes en takjes, … Herfstspulletjes die je in het bos vindt, zijn dan ook heel welkom! Zoals nootjes, takjes, blaadjes, denneappels, pompoenen… dat alles kunnen we met massa's gebruiken! !! Alvast bedankt enne … een heel prettig weekend allemaal!



Herfstgroetjes van juf Lieve

Geen opmerkingen:

Een reactie posten