donderdag 16 oktober 2014

Vrijdag 10 oktober

 Vrijdag, 10 oktober 2014









Dag Mama's & Papa's,

ons eerste herfstweekje zit er op! Maandag bekeken we onze herfstschatten van dichtbij en lieten we alles aan onze Jules zien! Hij wist niet wat hij zag, zoveel blaadjes, nootjes, takjes, … had hij nog nooit gezien! We vertelden over onze boswandeling adhv de foto's op onze blog! We zongen een liedje en speelden er een leuk spelletje bij!

'Ik ben een hele hoge boom
en ik sta in het bos!
De wind waait door mijn takken,
de blaadjes laten los!'

Dinsdag en woensdag mochten jullie ukjes vrij spelen met de nootjes en de blaadjes, met potjes en bekertjes en kommetjes en schaaltjes! Oeps, af en toe prikte er eentje zich aan een bolster! Of liet er iemand alle nootjes vallen zodat ze door heel de klas rolden! Maar dat vonden we niet erg, spelen met natuurmaterialen is zoveel leuker dan spelen met speelgoed! Onze rijstbak had ook veel succes, met potjes en lepeltjes kunnen jullie kapoenen hun handjes door de rijst laten glijden en maar vullen en maar uitgieten... Tussendoor gingen we ook nog een keertje turnen en speelden we met de grote hoepels bij juf Eveline! En met een walnoot en een potje bruine verf schilderden we een groot blad helemaal bruin, we rolden ons nootje onder onze handpalm heen en weer over het blad en keken raar op van het effect! En natuurlijk moesten ook de tafel, onze handjes, de schortjes en oeps... ook de vloer eraan geloven als dat nootje ging rollen! Gelukkig helpen jullie peutertjes altijd super flink met na het kliederen alles weer netjes proper te maken! Dus hoeven we ons tijdens het knutselen niet in te houden en kunnen we ons helemaal laten gaan! :-)
Donderdag reden we met ons eigen fietsje heerlijk toertjes in het zonnetje! We hebben ook lekker vies gedaan! We vulden elk een speelgoedbakje met zand uit de zandbak, daarna mocht er bruine verf bij en een flinke scheut behangerslijm! En dan mochten we heerlijk kneden met onze beide handjes tot we een smeuiige brij hadden die erg hard leek op modder! Wel een uur lang hebben we vies gedaan, maar ooh wat vonden we dat zalig,zeg! Sommigen hadden wat aanmoediging nodig, anderen moest ik af en toe wat afremmen in hun enthousiasme, maar genoten hebben ze allemaal!
En moest je dat niet geloven... dan bekijk je onze foto's maar eens op de blog!

Vandaag oefenden we de scheurtechniek nog eens, maar nu met herfstblaadjes! We scheurden ze in kleine snippertjes en lieten ze dwarrelen naar beneden! Na het spelen met de blaadjes kleefden we ze op een familie egel,... die zo graag een warm bladerdekentje had om het koude herfstweertje en de regen een beetje tegen te houden! Het poppenspelletje met de egeltjes had natuurlijk heel veel succes, want jullie kapoentjes houden heel veel van luisteren naar verhaaltjes en kijken naar poppenspelletjes! We speelden in de gang met de reuze-lego blokken en we zongen onze liedjes nog eens terwijl we met onze instrumentjes muziek maakten!
Maar na de middag was ons pijpje toch weer uit en keken we nog een herfstfilmpje!

WIST JE DAT:

het volgende week woensdag geen school is, het is dan pedagogische studiedag!
we volgende week nog altijd nootjes, blaadjes, stokken en takken kunnen gebruiken...
we nog verder de herfst gaan ontdekken!
we ondertussen ook heel veel gaan ontdekken over oma's & opa's, meme's & pepe's...
een duidelijke foto van de grootouders van jullie ukjes heel welkom is!!
het heerlijk is om een hele dag met jullie kapoentjes bezig te zijn! Het zijn echte schatjes, het is geweldig om met hen te kliederen, te zingen en te dansen,
te knuffelen en te rollebollen en hen verwonderd te zien kijken als ze weer eens iets ontdekken dat ze nog niet wisten! Geweldige ukkies hoor!

Ziezo,tot maandag allemaal en een heerlijk weekend!! Juf Lieve



Geen opmerkingen:

Een reactie posten