donderdag 16 oktober 2014

Vrijdag 17 oktober

HOI HOI,

deze week stond helemaal in het teken van het versterken van onze groepsband! Nu we binnenkort 6 vriendjes bij krijgen, moeten we ervoor zorgen dat we samen sterk staan, met elkaar overweg kunnen, ons aan onze gemaakte afspraken kunnen houden, …

Maandag had jules voor iedereen een armbandje bij, een 'vriendschapsbandje'!
We doen ons bandje aan als we gaan spelen in de hoekjes en doen het weer uit als we in de kring verzamelen! Af en toe is er wel eens ruzie en dan proberen we uit te zoeken wat er juist gebeurd is en hoe we dit kunnen oplossen! Natuurlijk zijn peutertjes nog niet zo mondig om goed uit te leggen wat en hoe, maar we zetten nu toch al de eerste stapjes in die richting! We ontdekten dat mekaar kletsen, duwen en trekken, dingen afpakken,... niet ok zijn! En kindjes die dit toch doen gaan eventjes tegen de kast staan! We probeerden adhv een wiskundig spelletje de 1-1 relatie toe te passen; er waren heel wat bosdiertjes op bezoek (eekhoorn, uil, konijn, hert, egel, …) en we hadden ook nootjes! Jules verdeelde de nootjes maar de diertjes maakten ruzie, omdat Jules het ene diertje heel veel nootjes had gegeven en sommige andere diertjes heel weinig en... het egeltje kreeg zelfs geen enkel nootje! Om beurten mocht elk ukje elk diertje één nootje geven! Tot alle nootjes op waren! Zo was iedereen tevreden want ze hadden er allemaal evenveel! De bosdiertjes (poppenkastpopjes) bleven heel de week ter beschikking van jullie kapoentjes die maar wat graag poppenkast speelden! We schilderden ook 'pluimen' op een uil, daar was een speciale opdracht aan verbonden want we moesten 'strepen' proberen te schilderen met de verschillende kleuren verf! Dat lukte al aardig bij sommige ukkies!

Dinsdag leerden we 'stekels' kennen! Jules had een egeltje gemaakt met klei en tandenprikkertjes, en als je daaraan voelt... dan prikt dat! We probeerden dat ook eens met plasticine! Eerst moesten we een bolletje rollen, dan moest er een puntig snuitje geboetseerd worden en dan mochten we prikkertjes prikken maar niet in het hoofdje!! Niet makkelijk!! Maar wel leuk toen we het resultaat zagen! 's Middags hadden jullie ukjes het zo bont gemaakt in de rijsthoek, dat heel de klas onder de rijst zat! Dus besliste ik dat de rijstbak nu maar eens weg moest! Iedereen heeft superflink helpen opvegen, dus binnen het half uur was alles weer netjes! Na de vakantie steken we er weer een ander leuk materiaal in!!


Donderdag was een beetje hectisch! We wilden nog zoveel doen maar de dag vloog eigenlijk een beetje te snel vooruit! We hadden de reuzeblokken uit de gang eens op onze mat gelegd, w ant we wilden torens bouwen zo hoog als... onszelf, een stoel, de ramen, een popje,... en een blokkenslang zo lang als... een trein van stoelen, een echte ikea slang, de mat,... dat was plezant maar opeens ging dan de bel en we hadden nog niet eens opgeruimd!! Dus na de speeltijd eerst de blokken opruimen, dan pas naar 't toilet, dan fruit en drinken,... en dan was onze voormiddag alweer bijna voorbij! We oefenden nog een liedje voor oma en opa! En oeps... daar ging de bel al! 's Middags was 't weer een race tegen de klok! We gingen turnen, daarna mochten we ons koekske bij juf Sofie op gaan smikkelen want de juf had eventjes vergadering en dan was er nog net tijd voor een verhaaltje en zat onze donderdag er ook op! En... wat waren we vergeten... dat we ons fietsje bij hadden! Sorry hoor, mama's en papa's!!

Vandaag namen we een rustdagje! We gingen nu wel fietsen, né! Met de brommertjes en de fietsjes van de school. We speelden verstoppertje met Jules in de klas, plakten stippen op een zelf gekleurde paddestoel, knipten in papier met onze nieuwe schaartjes, zongen liedjes door de micro en dansten de herfstdans! En …. deden het kalmpjes aan... de hele lange vrijdag lang! Heerlijk ontspannen knuffelen en babbelen en spelen en genieten van mekaars aanwezigheid! Dat mag toch ook al eens, hé!

Volgende week nemen we nog eens een vliegende start... we gaan onze fotokadertjes versieren voor de grootouders, we gaan ons liedje extra veel oefenen, we gaan nog wat herfstschatten ontdekken en ermee experimenteren, 't is donderdag de allerlaatste keer fietsen... en dat gaan we niet vergeten!! Woensdag gaan we turnen!
En vrijdag is het onze grootouderdag! Dat wordt superplezant! Hopelijk krijgen we dan ook zo'n heerlijk nazomerdagje! Dat zou nog eens heerlijk genieten zijn!

Dat gaan we in elk geval dit weekend doen!
Heerlijk genieten van een nazomertje!
Tot maandag allemaal! Juf lieve xxx



Geen opmerkingen:

Een reactie posten