donderdag 18 september 2014

Vrijdagsbriefje 19 september 2014

Vrijdag, 19 september 2014







Hoi mams & paps,

Jules had maandag een natte broek! Bah... hij had pipi in z'n broek gedaan! Dat was niet zo flink van Jules, want er is toch een klein toiletje in de klas! Jules keek maar wat beteuterd (en jullie ukkies ook haha) dus... toonden die flinke peutertjes hoe dat eigenlijk wel moest, zo pipi doen op de toilet! We probeerden zelf ons broekje naar beneden te trekken en juist op de wc te gaan zitten! De jongetjes moeten erop letten dat hun piemeltje naar beneden wijst, anders plassen ze omhoog op hun broekje of nog erger... op de grond!! We zongen ons plasliedje zodat we de verschillende stappen van het stappenplannetje niet vergeten en we dus elke keer weten wat doen bij een toiletbezoek!

'Broekje naar benee... broekje naar benee...
Heya Victoria, broekje naar benee!
Pipi op 't toilet... pipi op 't toilet...
Heya Victoria, pipi op 't toilet!
Spoel maar lekker door... spoel maar lekker door...
Heya Victoria, spoel maar lekker door!
Broekje naar omhoog... broekje naar omhoog...
Heya Victoria, broekje naar omhoog!
Poepje op de bank... poepje op de bank...
Heya Victoria, poepje op de bank!'

We mochten toiletpapier in stukken scheuren, het mengen met behangerslijm en lekker kliederen en kneden! Eerst vonden jullie peutertjes dat wel wat vies, maar na een tijdje genoten ze van de glibberige massa tussen hun vingertjes! Als ze waren uitgeëxperimenteerd, kregen ze een zwart blad en mochten ze de slijmerige massa op het blad kleven! En dan vliegensvlug die handjes wassen!

Dinsdag had Jules z'n poepje na het kaka doen zelf afgekuist, bah!! Alles hing vol kaka... z'n vingertjes, z'n poep, en wat nog het ergste was... hij had geen toiletpapier gebruikt maar een handdoek!! We hebben Jules dan duidelijk gemaakt dat hij toiletpapier moet gebruiken, maar dat hij eigenlijk nog veel beter gewoon de juf kan roepen als hij kaka heeft gedaan! Die kan veel beter poepjes schoonvegen! We stempelden met een wc-rolletje in de verf en op een lang blad! Dan mochten we ook nog rolletjes schilderen! En aan de hand van prentjes die we mochten kleuren, ontdekten we Jules' stappenplan om naar 't toilet te gaan! Nu hebben we er elk zo eentje dat we op onze eigen toilet kunnen hangen, joepie!!
Woensdag gingen we eerst turnen! We mochten zelf proberen om onze schoenen uit en weer aan te trekken! Moeilijk zeg! Maar adhv spelletjes met juf Eveline lukte het ons toch! Yes!!
Jules had na de speeltijd zo'n snottebellen, dat hij ze aan de broek van de juf afveegde! Die vond dat natuurlijk niet zo grappig en jullie ukjes konden gelukkig al flink vertellen wat Jules dan wel met zijn snottebellenneusje moest doen! We probeerden allemaal eens flink ons neusje te snuiten, wat echt niet zo simpel is! We weten nu dat we zelf een zakdoekje moeten nemen als er een snottebelletje aan ons neusje bengelt! We mogen het wel altijd aan de juf vragen om ons neusje af te vegen als het ons na het zelf proberen niet helemaal lukt!
We stempelden met een zakdoekje aan een wasknijper verf op een groot blad! Daar gaan we volgende week onze eigen zakdoekendoos mee versieren!
Donderdag was het weer onze fietsdag! Oeps, er hadden 2 ukjes hun fietsje vergeten! Proberen jullie er erg in te hebben zelf het fietsje mee te brengen, want jullie peutertjes vinden het zo plezant om met hun eigen fietsje rond te rijden!! We genoten van het heerlijke weertje en bouwden een zandkasteel in de zandbak! Onze handjes waren ´s middags zo vuil dat we met scheerschuim hebben gespeeld op tafel! Zo konden we lekker experimenteren met dat lekker geurende, speciaal aanvoelende schuim... en ondertussen werden onze handjes weer helemaal schoon! Dubbel plezier!

Vandaag gingen we eigenlijk ons jasje leren aandoen, oefenen en oefenen met ons liedje! Maar we deden hem enkel ´s morgens aan bij de speeltijd! Want in de namiddag was 't warm genoeg zonder jasje! Ons liedje gaat zo:

'Kijk, mijn jas ligt vlak voor mij!
Kriebel hier en kriebel daar...
zwieren, zwaaien, handen hoog...
kijk maar, ik ben klaar!'

Volgende week gaan we al deze vaardigheden natuurlijk blijven bijschaven, oefenen, oefenen, oefenen,... We gaan ons lijfje eens van dichtbij bekijken! Eens zien wat er zoal allemaal aanhangt, hoe alles heet, waarvoor het allemaal dient,... Wie dat heeft, mag een volle cleenexdoos vol zakdoekjes meebrengen! We gaan ze versieren zodat jullie ze vol weer mee naar huis kunnen nemen om daar te gebruiken! En wie nog foto's heeft voor ons thuismuurtje, die zijn natuurlijk ook heel welkom!! Maar eerst effe genieten van een weekendje knuffelen met mama en papa! Dat hebben we wel verdiend hoor! Prettig weekend en tot maandag! XXX

AANDACHT VOOR HET VOLGENDE:

Op vrijdag, 24 oktober organiseren we een heuse sprookjeswandeling voor alle kleuters en hun grootouders! Voor onze peutertjes, eventuele broertjes of zusjes en hun grootouders is dit in de voormiddag! Dus kunnen jullie dit al even doorzeggen aan de grootouders van jullie kapoenen zodat ze al een plekje in hun agenda kunnen voorzien??? Bedankt!!! Juf Lieve 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten