zondag 14 september 2014



Vrijdag, 12 september '14






Hoi mama's en papa's,

ons tweede weekje is al voorbij... en iedereen is het al goed gewoon in ons klasje! 's Morgens alleen maar lachende gezichtjes, vrolijk binnenstappende peutertjes die zelf al hun boekentasje leegmaken!
Ze kennen het dagverloop al heel goed, weten prima wat ze mogen doen als hun boekentasje leeg is, wanneer de juf het verzamelliedje zingt of als ik vraag om eventjes aan de deur te komen staan! Heerlijk als alles zo vlotjes verloopt! Allemaal tevreden kindjes, dan ben ik natuurlijk ook gelukkig!

Maandag wou Jules zijn familie voorstellen adhv een liedje! Alle leden van de familie kwamen even hallo zeggen! Mama, papa, zus, oma en opa, hond en vis, buurman & buurvrouw en Louise het vriendinnetje! Papa kwam maandag uitgebreid aan bod! Jules vertelde dat papa graag de krant leest. En papa had speciaal voor ons een hele stapel kranten bij waarmee we mochten spelen! We dansten een peuterdansje elk op een blad van de krant, we speelden er een bewegingsspelletje mee; wie kan de krant op z'n hoofd leggen, wie kan er over springen, wie kan zich eronder verstoppen,... Om wat meer actief te zijn, maakten we er proppen mee en bekogelden om beurten een vriendje met krantenproppen, dat was lachen!! We mochten er ook mee scheuren en na de speeltijd kleefden we die scheurseltjes met lijm op een blad! Op de mat bleven de proppen en stukken krant de hele dag liggen en jullie ukjes vonden het heerlijk om erover en onder te rollebollen! Met onze handjes stempelden we in de namiddag ook nog in de verf om onze kale muren in de gang een beetje op te fleuren!

Dinsdag kwam de mama van Jules aan bod... we luisterden naar een verhaaltje met grote prenten 'Mama kriebelt Jules'. Na het verhaaltje vertelden enkele ukjes over hun mama, anderen luisterden alleen maar en lachten omdat ze het leuk vinden om verhalen te horen over mama's! We mochten daarna adhv contactspelletjes mekaar ook eens kriebelen, dat was plezant! We ontdekten mekaars kietelplekjes en amuseerden ons kostelijk! We tekenden met krijt op het bord, boetseerden worstjes en balletjes met plasticine en speelden leuk verstoppertje op de speelplaats! Met onze handjes stempelden we nog een keertje op een groot blad dat later onze tekeningenmap wordt!
Woensdag kwam juf Eveline (juf Inez is jammer genoeg even buiten strijd) ons halen om te gaan turnen! Na de speeltijd aten we lekker onze fruitjes op. We tekenden met de wasco's en speelden met de steek-pareltjes (één van de favorietjes van de peutertjes op 't moment!)!
We speelden ook nog een kleurenspelletje in de kring om eens te kijken wie welke kleurtjes al kan! En we zongen het 'pyama aan' liedje van Jules om hem in zijn bedje te stoppen!


Donderdag was opa aan de beurt! Opa heeft een grote snor! En een pet op zijn hoofd! Jules is gek op opa! Hij fietst vaak met Jules naar de speeltuin, naar het bos en soms ook naar school! Hoe toevallig dat net vandaag jullie kapoentjes ook hun fietsje bij hadden! We fietsten ijverig heel wat toertjes over de grote koer, de ene op een loopfietsje, de andere op een driewieler! Wat was dat plezant! Dat doen we volgende week donderdag lekker opnieuw. We schepten bergen in de zandbak en speelden spelletjes in de kring, we luisterden naar een verhaaltje 'Anna gaat naar school' en dansten met onze boekentas de boekentassendans! We toverden met onze vingertjes tekeningen in scheerschuim op tafel en we lieten de auto's van de glijbaan naar beneden rijden! Het was een superleuke dag met heel veel geknuffel en gespeel!

En vandaag was het de beurt aan hond, vis, buurman & buurvrouw en Louise, het vriendinnetje van Jules! Hond maakt altijd de vloer vuil met z'n poten vol modder als hij van buiten komt! Dat wilden we ook wel eens nadoen! Dus deden we kousen en schoenen uit, wreven we onze voetjes vol verf en stapten we over een wegje van papier! Haha, dat kietelt zeg, verf aan je voeten wrijven! En stappen met verfvoetjes is helemaal niet zo makkelijk, want dat is glibberig en dan schuif je weg! Maar wel heel plezant hoor! We maakten ook nog enkele mooie voetafdrukken op onze tekeningenmap! En dan in een heerlijk warm voetbadje en één van onze vriendjes die onze voetjes dan lieflijk komt wassen... zalig! Zo vliegt de voormiddag natuurlijk voorbij! Na de bokes is 't op vrijdag meestal wat stiller in de klas, dus een leuk peuterfilmpje op de computer en wie wil kon dan lekker op de mat liggen en een beetje kijken! De anderen speelden lekker met de auto's of op de glijbaan! En met dat heerlijke nazomerzonnetje bleven we ook een beetje langer buiten spelen!

Ziezo, we kennen de familie van Jules nu wat beter! Denken jullie nog eens aan de collage voor het thuismuurtje en aan de foto van jullie ukje voor aan de muur? Sommigen zijn al in orde! Super!!

Volgende week turnen we weer 2x, op woensdag en op donderdagnamiddag! We werken vanaf maandag 2 weken rond 'Wat ben ik geweldig!!' en we gaan dan proberen zoveel mogelijk dingen zelf te doen, zoals jasje aan, broekje naar beneden, schoentjes uit, boekentasje opendoen, … We gaan volop aan de slag met verf en lijm, papier en andere materialen! We gaan ons lekker uitleven!

Wie thuis nog oude washandjes of keukenhanddoeken heeft, die zijn zeker welkom!
Ook rijst, granen en gedroogde erwten en linzen die overtijd zijn mag je meegeven. We gaan onze themabak eens veranderen → we maken er eventjes een rijstbak van! Ook kleine schepjes, potjes, platiek lepeltjes, doosjes die dicht kunnen, spateltjes, pollepels, kloppers en ander versleten keukengerij is welkom om met de rijst te spelen! Opgelet, niks gaan kopen hoor!!!

En dan nu effe uitrusten want 't is weekend!!
Allemaal heel lieve groetjes en tot maandag voor een nieuw weekje gepeuter!!
Prettig weekend allemaal!
Juf Lieve




Geen opmerkingen:

Een reactie posten