zondag 14 september 2014

Vrijdagsbrief 5 september

Vrijdag, 05 september ‘14

Hallo allemaal,

Hier onze allereerste vrijdagsbrief van dit schooljaar! Elke vrijdag kom je zo te weten wat we in onze Julekesklas allemaal hebben gedaan ...en wat we volgende week gaan doen! Zeker bij onze allerjongsten is zo'n brief best handig, omdat de meeste peutertjes toch nog niet zoveel komen vertellen over hun schooldagje!

Maandag kwam ik met kriebels in de buik naar school, want na 2 maanden thuis was het wel weer even aanpassen! Hoe zouden die ukjes het doen? Zullen er traantjes vloeien? De eerste momenten van afscheid nemen waren natuurlijk een beetje apart, zowel voor mama en papa als voor jullie kindje! Maar ons groepje van 5 is na enkele dagen al een echt vriendengroepje! Alles wat we doen, doen we samen. Ik voel me al direct weer thuis, dankzij jullie ukjes en onze Jules natuurlijk, die superblij was dat er eindelijk weer vriendjes waren om mee te spelen! Hij is al onze dikke vriend! We hebben al enkele keren gekliederd, maar we hebben het nog proper gehouden, om jullie ukjes niet af te schrikken! We proberen wat structuur in ons schooldagje te krijgen maar daar vertel ik maandag tijdens het info-moment alles wel over! Woensdag gingen we voor het eerst turnen met juf Inez in die grote turnzaal, dat was best spannend!

Volgende week beginnen we met het echte experimenteren! Dus laat die mooie kleertjes dan maar thuis want er zal vast en zeker gesmost worden! Deze week maakten we kennis met verf, lijm en papier, ... De volgende weken gaan we allerlei materialen leren kennen op heel diverse manieren om ervaringen op te doen en met alles te experimenteren! Soms hebben we daar heel wat spulletjes voor nodig, dus ik hoop op jullie medewerking in de loop van dit schooljaar om dingen die we kunnen gebruiken mee te brengen als we daarom vragen in de vrijdags-brief! Tenminste als je het thuis hebt en niet meer nodig hebt! Alvast bedankt daarvoor!


Voila, volgende week leren we onze Jules en zijn familie wat beter kennen, ontdekken we wat er nog allemaal in onze speelgoedkasten verstopt zit en gaan we ons natuurlijk heerlijk amuseren in ons peuterklasje!


WIST JE DAT:
het maandagavond info-avond is?
Maar als je al een peutertje in ons peuterklasje hebt gehad, ga dan gerust nu naar de juf van je oudste spruit! Je hebt mijn uitleg dan al eens gehoord, dus ken je het reilen en zeilen in de peuterklas al!
Je mag gerust om een infoboekje vragen, natuurlijk!

je vanaf maandag je peutertje gewoon op de speelplaats aan één van de juffen mag geven, als de bel gaat kom ik al die ukjes dan buiten halen!

het elke donderdag totaan de herfstvakantie de fietsdag voor de peutertjes is? Gelieve dan een (loop)fietsje van thuis mee te brengen zodat we op de speelplaats wat rond kunnen rijden!! je parkeert de fiets van je kindje tegen de houten wand aan de buitenkant van de fietsenstalling!

Een heel prettig weekend en heel veel groetjes van Juf Lieve!!


Xxx


Geen opmerkingen:

Een reactie posten